Tipărire
Categorie: Pesteri

Pestera Coiba Mica

- se gaseste la cateva sute de metri in amonte de Coiba Mare, langa satul Casa de Piatra - Arieseni
- se poate vedea doar intrarea in pestera, iar in perioada de primavara doar lacul temporar de la intrare
- in apropiere ei se gaseste o frumoasa cascada
- in perioadele ploiaose datorita dimensinunii mici a intrarii in pestera si volumului mare de apa, la gura acesteia se formeaza un lac

Primavara poti admira un lac frumos cu nuante verzui in fata pesterii. Intrarea fiind mica nu face fata volumului mare de apa rezultat din ploi si din topirea zapezii.

Vara si toamna poti ajunge mai aproape de intrarea in pestera insa nu poti intra decat cu echipament special. Pe stancile de deasupra intrarii vei vedea urmele lasate de lacul din primavara: bucati de lemn atarnate de stanca si mai ales mal ce a trasat o linie pana unde a fost apa.

In apropierea intrarii paraul formeaza o cascada de cativa metri inaltime.

Vizitand Coiba Mica poti intelege mai bine cum s-a format Coiba Mare. Cu foarte mult timp in urma cam asa ar fi aratat si gigantica intrare a Pesterii Coiba Mare.

Apa ce intra in subteran prin Coiba Mica se intalneste cu cea care din Coiba Mare si ies la suprafata prin Izbucul Tauz.

Cum ajungi la Coiba Mica?

Din centru Arieseni spre Coiba Mare urmezi DN75 pana in centrul comunei Garda de sus (8 km); apoi faci stanga; la prima intersectie faci stanga si continui pe Valea Garda Seaca inca 11 km pana treci de satul Casa de Piatra. Dupa inca 200 de metri pe drum in partea stanga o sa vezi un indicator spre Coiba Mica. Atentie la coborare deoarece sunt zone mai dificile.

Obiective turistice in apropiere de Pestera Coiba Mica Arieseni