Starea partiilor de la Arieseni

3.02.2014 cu o zi inainte a nins 1 cm de zapada - foarte putin. Partia cu starea cea mai buna este Vartop II - teleschiul de 400 de metri care incepand din acest an este dotat cu tunuri de zapada. Vartop I este acceptabila in prima jumatate a partiei - partea dinspre baza. Partia Piatra Graitoare este acceptabila in partea de sus pe platou; dintre partia neagra si cea rosie cea mai buna este cea neagra.
24.01.2014:  a nins 2-5 centimetri, insa insuficient. Pentru zilele urmatoare se prognozeaza ceva ninsori.
30.12.2013: partia Vartop I este inca in stare buna, pe Vartop I se poate schia doar pe prima jumatate a partiei iar la telescaun se poate schia doar pe Partia Rosie.

 

22.12.2013:  toate partile sunt deschise, se schiaza in conditii bune.
Zapada de 50 de centimetri la Arieseni.

 

Acum, inainte de inceperea sezonului de schi, la partiile de la Vartop este perioada reviziilor. Personalul ce deserveste instalatiile de transport pe cablu sunt pe ultima suta cu reviziile, astfel incat acestea sa fie pregatite pentru transportarea in siguranta a turistilor. Se fac revizii si la instalatiile de iluminat de pe partii si bineinteles la ratracuri.

Partia Vartop I

800 de metri de partie deservita de un teleschi. Va fi pus in functiune imediat ce stratul de zapada va fi suficient de mare pentru schiat.

Partia Vartop II

400 de metri de partie deservita de un teleschi. Aceasta partie este dotata cu o instalatie de zapada artificiala, astfel ca incepand din acest an atata timp cat temperatura este scazuta partia va fi foarte buna.

Partia Piatra Graitoare

1500 de metri departie deservita de un telescaun modern debraiabil. Dintre cele 2 variante de coborare prima data va fi deschisa Partia Rosie, iar dupa ce va mai creste stratul de zapada va fi deschisa si Partia neagra - mult mai abrupta.