Partii Arieseni

22. decembrie 2013:  toate cele 3 partii sunt deschise, va invitam la schi !

La Vartop se gasesc in prezent 3 partii de schi si o partie de sanii. Toate cele 3 partii de schi au instalatii de transport pe cablu, ratrac propriu si nocturna.

Iubitorii sporturilor de iarna se pot bucura de zapada pe toate cele 3 partii de schi. Trecerea de pe o partie pe alta se poate face cu usurinta astfel ca puteti schia pe toate iar mai apoi sa ramaneti pe partia preferata.

Partia Vartop I

PartieArieseniVartopI 4

Vartop I este cea mai cunoscuta partie de la Arieseni, avand aproape 20 de ani de existenta.

Pe aceasta partie au loc in fiecare an Serbarile Zapezii de la Arieseni, la sfarsitul carora inainte de focul de artificii coboara salvamontistii cu faclii.

Partia Vartop II

Arieseni Partia VartopII

Aceasta partie are instalatie de zapada artificiala, care va fi functionala in iarna 2013-2014.

Pe aceasta partie veti gasi numerosi monitori si instructori de schi care va stau la dispozitie pentru a va initia in tainele schiului si snowboardului.

Telescaun Piatra Graitoare

Partie Piatra Graitoare Ariesenic010

Partia noua de la Vartop ce este dotata cu telescaun modern si debraiabil, cu o capacitate mare de transport. Scaunele se misca mai incet in statii astfel ca va puteti urca si cobora de pe scaune mult mai usor. Telescaunul deserveste 2 partii cu grad de dificultate variat: o partie cu dificultate medie si o partie pentru avansati.

Partia de sanii

Se gaseste langa Partia Vartop I, pe granita dintre judetele Alba si Bihor. Pentru cei care nu se impaca cu placa si cu schiurile, pe aceasta partie este locul unde va puteti bucura de zapada. In apropierea acesteia gasiti si sanii de inchiriat.

Obiective turistice pe care le puteti vizita in apropierea partiilor de schi :

Pentru cei mai putin interesati de sporturile de iarna, sau dupa ce v-ati plictisit de schiat puteti face drumetii la obiectivele turistice din Arieseni la care se poate ajunge si in anotimpul alb.

Chiar daca le-ati vizitat vara, in sezonul schiatului acestea au un farmec aparte. Dintre acestea va recomandam sa vizitati:

Groapa Ruginoasa - unde culoarea ruginie a gropii, verdele padurii de brad si albul zapezii creaza o cromatica superba

Cascada Varciorog - care iarna este o cascada de gheata ce ascunde un firicel de apa

Pestera Poarta lui Ionele- are formatiuni unice si efemere ce o impodobesc precum globurile pe bradul de Craciun

Varful Piatra Graitoare - recomandat iarna doar pentru schiorii si turistii experimentati

 Fotografii partii Arieseni