Tipărire
Categorie: Cascade

Cascada Evantai

Dintr-o gură de peșteră apa iese zgomotos într-o cascadă stransă la vărf și extinsă la bază - o dantelărie de picaturi sub forma unui gigantic evantai.

Cascada Evantai este o cădere de apă de 7 metri înălțime, aflată în mijlocul traseului turistic din Cheile Gabenei. Cascada arată cel mai bine după perioade ploioase când debitul este mai mare.

Cel mai scurt traseu pentru a ajunge la cascada, strabătând Cheile Galbenei este de la pod si panoul informativ, străbătând porțiunea de lanțuri și apoi trecând prin tunel. Traseul este senzațional,  necesită curaj și  experiență pe munte.

Cascada Evantai și Cheile Galbenei sunt recomandate turiștilor dornici de aventură și adrenalină ce au experiență pe munte.

Cum ajung la Cascada Evantai?

Din centru Arieșeni spre cascada urmați drumul comunal asfaltat ce trece pe lângă primarie până în Satul Cobleș. De acolo continuați tot pe drumul asfaltat iar apoi pe cel pietruit pe Valea Goji, apoi coborati tot pe drum pe langa Canton Luncsoara. Urmații valea și drumul forestier inca 4 km pana la panoul informativ "Cheile Galbenei". Urcați prin Chei pana la cascadă.

Marcajul turistic pe care trebuie sa-l urmați este triunghi galben.

Obiective turistice in apropiere

Cheile Galbenei - chei salbatice inspaimantator de frumoase

Cetatile Ponorului - o adevarata cetate naturala sapata in stanca de apa

Cazare in apropiere puteti gasi in Arieseni, satul Cobles sau satul Fata Cristesei