Cascada Varciorog

Cascada Varciorog - alt punct de vedereCascada Varciorog este situata in Arieseni,in apropierea satului Vamvucesti, la poalele Varfului Piatra Graitoare, intr-o padure de molizi si brazi.

Pentru a ajunge la Cascada Varciorog plecand de la Pensiunea Viorica (centrul statiunii turistice Arieseni), urmati DN75 inspre Vartop 2.5 km, pana la un panou ceva indica sa urmati drumul forestier Varciorog. Pe acest drum, urmand marcajul punct galben mai aveti de mers circa 2,5 km.

Traseul pana la cascada este relativ usor fara urcusuri si coborasuri semnificative. Puteti ajunge la cascada chiar si iarna, daca zapada nu este foarte mare. Deobicei este o carare batatorita prin zapada. Iarna aceasta este in buna parte inghetata.

Perioada propice pentru vizitarea ei este primavara cand debitul raului Varciorog este mare ca urmare a topirii zapezii, iar poienitele de pe langa drumul forestier sunt impodobite cu ghiocei, clopotei si in special branduse. Poieni in care abia ai unde calca printre aceste flori mov. In perioada de vara si la inceputul toamnei, Cascada Varciorog este cel mai mult vizitata de turisti. Tot in aceasta perioada in apropierea cascadei veti gasi afine, zmieura si mure.

Daca ati ajuns pana la Cascada Varciorog si vreti sa mai vedeti ceva interesant, urcati pe poteca din spatele cascadei pana sus la Piatra Graitoare. Veti urca prin padure pe cararile motilor care vin cu animalele la mutaturile din apropierea crestelor. Veti trece pe langa un mic sat de mutaturi si mai apoi dupa un urcus un pic mai greu veti ajunge pana sus pe creasta. Iar de acolo mai aveti de mers aproximativ 15 minute, inspre Varful Bihorul pana la Piatra Graitoare.

Inca un fotograf la cascada Varciorog Arieseni

Obiective turistice in apropierea Cascadei Varciorog:

Galerie foto Cascada Varciorog: