Cascada Patrahaitesti (Bucinis)

Muntii Apuseni - Arieseni - Patrahaitesti - Cascada BucinisAceasta este cunoscuta si sub numele de Cascada Bucinis -dupa numele raului pe care este formata, este situata la poalele Varfului Curcubata Mica, pe valea Bucinis.

Cascada este o impresionanta cadere de apa de 14 metri inaltime, in 2 trepte. Cu un pic de atentie se poate urca pe prima treapta a cascadei.

Marcajul din Arieseni pana la muzeul Patrahaitesti si apoi la Cascada Bucinis este punct rosu.  Din centrul localitatii Arieseni, de langa primarie, urmati DN75 spre Vartop pentru un kilometru. In apropierea fostului camping de la Arieseni este un pod de beton si un drum forestier iar dupa ce treceti podul pe copacii din dreapta este un mic indicator spre muzeul si cascada de la Patrahaitesti. Urmati marcajul punct rosu pana la muzeu si de acolo inca 1.5 kilometrii pana la Cascada Patrahaitesti.

Muzeul de la Patrahaitesti este un mic atelier mestesugaresc, cu obiecte de artizanat de vanzare. Va recomandam sa vizitati muzeul la intoarcerea de la cascada pentru ca de la muzeu puteti achizitiona obiecte de artizanat din lemn precum tulnice, donite, pahare de lemn, fluiere etc.

Traseul turistic este accesibil si iarna cand zapada este mica. Cascada are cea mai spectaculoasa infatisare primavara cand debitul apei este mare.

Pe timpul verii peisajul de la Cascada Patrahaitesti este impodobit de flori de brusture - floarea soarelui in miniatura.

Pe prima treapta a cascadei PatrahaitestiObiective turistice langa Cascada Patrahaitesti

Galerie foto Cascada Bucinis: